måndag 27 oktober 2008

Swedbank Nyemission?

Ifall det stämmer som rapport rapporterade i gårdagens sändningar, om att Swedbank imorgon kommer presentera en nyemission, så är mitt förtroende för Swedbank som företag i allmänhet och Swedbanks ledning i synnerhet helt utraderat. Det enda som kan motivera en nyemission i mina ögon är att deras riskklassade tillgångar inte är värda så mycket som det sägs i deras rapporter, och i övrigt är det sjukt att en bank som inte uppvisat en kvartalsrapport med förluster på jag vet inte hur länge inte är tillräckligt mån om sin kapitalsituation för att kunna undvika nyemission. Detta är total skandal, i mina ögon. Jag har några bekanta som har lån på Swedbank, och jag vet andra bekanta som är kunder där, jag ska göra det jag kan för att få bort dem från denna sjukt oseriösa bank. Det är verkligen synd om de aktieägare som vilseletts och nu ska skinnas på mer pengar, för uppenbarligen har Swedbank inte för avsikt att lägga alla korten på bordet.

Mvh David

tisdag 14 oktober 2008

Pengar över?

Jag kan skatta mig lycklig. Har haft pengar över och kunnat dega in rätt ordentligt den senaste veckan. Ifall det går ner eller upp nästkommande vecka har jag ingen aning om, men med dagens värderingar är det knappt möjligt att förlora på sikt.

Avanza släpper sin rapport om några timmar, ska bli riktigt intressant att se. Jag förväntar mig ett bra, positivt, nettoinflöde - vilket givetvis är en enorm styrka, speciellt i detta marknadsklimat.

Förhoppningsvis handlas Avanzaaktien ned kraftigt på börsen. Funderar på att dubbla mitt innehav ännu en gång (även om det blir svårare för varje gång det sker, så är caset för bra för att låta bli).

Jag har fått en kompis att diskutera aktier med on a regular basis. Grabben är bland det smartaste jag någonsin har haft kontakt med, och jag är tämligen övertygad om att det är jag som blir elev snart, istället för tvärtom.

Mvh David