onsdag 11 juni 2008

Min första aktieförsäljning!

Idag sålde jag mina första aktier någonsin i ett bolag. Ballingslöv fick ryka efter att endast ha varit i portföljen under en kortare tid. Detta betyder inte att jag ser negativt på Ballingslöv och dess utveckling. Tvärtom tycker jag att det ser väldigt bra ut på väldigt många fronter, men jag valde att sälja - främst med motiveringen att jag just nu har flera portföljbolag som jag ser som betydligt mer skevt prissatta än Ballingslöv, och att jag har velat öka i dessa portföljbolag en viss tid. Avkastningen på Ballingsslöv blev runt 26%, men en ingångskurs på 150 och en utdelning innan jag sålde på 185,25.

I samma veva som jag sålde ut Ballingslöv (exponering mot kökssektorn finns fortfarande via Nobia, som dessutom är lägre värderat och har större förväntad avkastning i mina ögon), dubblade jag mitt innehav i Avanza. Avanza har, trots att jag sett bolaget som ett av mina absolut bästa case, fallit från att ha varit det största innehavet till att ha varit bland de minsta som en följd av att jag köpt mer aktier av annat och inte byggt vidare på mitt Avanzainnehav. Avanzainnehavet är därmed mitt näst största innehav. Att Avanzaaktien på kort tid fallit ett par procent gjorde nog i slutändan att jag tog det slutliga steget och ökade. Relativt sett så har ju Ballingslöv därmed blivit ett dyrare innehav gentemot mitt Avanzainnehav.

Jag försökte även öka i ett annat portföljbolag, men misslyckades. Jag återkommer om vilket när jag väl har lyckats med mina intentioner.

Idag var jag ute på sjön, sen träffade jag en kompis i stan, såg på fotbollen hos några andra kompisar och avslutade kvällen med att se inspelningen av Queens livekonsert på Wembley tillsammans med ett gäng kompisar och en hyfsad ljudanläggning. Freddie Mercury är helt sanslös!

Mvh David

2 kommentarer:

Sjukpensionären sa...

Avanza är borttagen från aktieinvest basportfölj. Är det sämre tider på gång?

Tycker med Queen är grymma (:

Tankar kring investeringar sa...

Hej,

Håller med dig om Avanza. Värdering känns mycket bra och framtidsutsikterna är goda. Jag ökade igår och idag också mitt innehav med ytterligare 50% även om en del av den ökningen är mer tillfällig.

Mvh TKI