måndag 27 oktober 2008

Swedbank Nyemission?

Ifall det stämmer som rapport rapporterade i gårdagens sändningar, om att Swedbank imorgon kommer presentera en nyemission, så är mitt förtroende för Swedbank som företag i allmänhet och Swedbanks ledning i synnerhet helt utraderat. Det enda som kan motivera en nyemission i mina ögon är att deras riskklassade tillgångar inte är värda så mycket som det sägs i deras rapporter, och i övrigt är det sjukt att en bank som inte uppvisat en kvartalsrapport med förluster på jag vet inte hur länge inte är tillräckligt mån om sin kapitalsituation för att kunna undvika nyemission. Detta är total skandal, i mina ögon. Jag har några bekanta som har lån på Swedbank, och jag vet andra bekanta som är kunder där, jag ska göra det jag kan för att få bort dem från denna sjukt oseriösa bank. Det är verkligen synd om de aktieägare som vilseletts och nu ska skinnas på mer pengar, för uppenbarligen har Swedbank inte för avsikt att lägga alla korten på bordet.

Mvh David

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det har ju faktiskt gått att läsa i varenda Swedbankrapport att kapitaltäckningsraden var betydligt lägr ei Swedbank än i ex. handelsbanken. Mellan SHB och Swedbank har det skiljt ung 10 Mdr i frisk eget kapital för att få samma nyckeltal. Med 12 mdr så från Swedabnk en situation som är bättre än ex. SHB och

Att sedan banken gör vinster är ju liksom en annan sak. Sanningen är ju att affärsvolymen ökar med folk som sätter in pengar på sparkonton, lån som tas upp och kunder som handlar med sina Visa kort mm. Allt detat gör att affärsvolymen ökar och med ökad affärsvolym ökar då kraven på större andel friskt eget kapital.

Men för egen del trodde jag faktiskt inte att banken skulle nyemittera aktier utan trodde mer på att man skulel emittera preferensaktier till sina ägare alt. ett förlagslån med tanke på bankens goda vinstgenereringsförmåga.

Det skulel förvåna om vi nu inte får se nyemission i SEB också.

Anonym sa...

Att vara kund med sparkonto under 500 000 kr och lämna banken känns riktigt meningslös eftersom det täcks av staten. Allt man gör är att hjälpa proffisionella gissare som tjänar på att folk lämnar Swedbank, tex från SEB lr Nordea osv. Eller kanske rent av samma gissare som satte oss i finanskrisen.