torsdag 20 november 2008

Nytt största innehav

Har den senaste veckan, under väl valda tillfällen, köpt på mig Broström för mellan 55,00 SEK och 55,75 SEK. Jag har mer än dubblat mitt innehav i aktien. På kurs 55 har jag en förmodad omvandlad årsavkastning på en bit över 100% och ett sannolikhetsutfall på långt över 99%. Ifall inte kreditgivare varit så kinkiga hade jag definitivt kunnat belåna den affären till 90%. Jag kommer framöver att försöka jobba mer på det här sättet, parallellt med min vanliga portfölj som jag inte tänker sälja. Så länge jobbet drar in nya stålar till mig så är denna finanskris inget jag oroar mig för, än är det inte dags att köpa självförsörjande jordbruk och hagelgevär.

Mvh David

4 kommentarer:

Anonym sa...

När var det budtiden gick ut?

David sa...

De ändrade nyss från 27e november till 16 januari eller något i den stilen då de inte tror sig få myndighetsgodkännande i tid. Att de inte får myndighetsgodkännande är däremot enligt såväl min som respektive ledningars bedömning ytterst osannolikt. Att bolaget redan har köpt upp så de kontrollerar 65% av kapitalet och 78% av rösterna gör ju affären ännu mer en lock, i mina ögon.

Tankar kring investeringar sa...

Hej David,

Jag undrar hur du räknar för att få en årsavkastningen på arbitraget som är 100%? Jag räknade nu och får en avkastning på arbitrageperioden(61 dagar från 24/11 till 24/1 nästa år) på 4,89% (på ett obelånat innehav.)Omräknat till årsänta bör avkastningen då ligga kring ca 32%. Övriga antaganden är köpkurs på 55kr och 6 öre per aktie för courtage och budperiodens ränta (6% per annum)från 28/10 till till utbetalt bud ger ytterligare 76 öre på de 57kr som budet är på. Har jag missat nåt kanske?

Mvh TKI

David sa...

Jepp, det du missat är att jag gjorde investeringen innan den 20e november. Pressmeddelandet om att likviddaturm flyttades från den 5e december till mitten av januari kom den 21 november. Jag ser inte detta som något jag personligen hade kunnat få vetskap om på lagliga sätt innan, men det påverkar ändock min avkastning rätt väsentligt. Ändock är den avkastning du anger där väl värt en placering i mina ögon, då jag ser detta bud som så nära bergssäkert det bara går att komma.

Mvh David