onsdag 13 augusti 2008

Aros Quality Group - Kanonrapport!

Jag vet inte riktigt vad som förväntades av Aros Quality Group idag, med tanke på att det första kvartalet i år var ganska dåligt vilket framförallt var beroende på problem inom divisionen system. Dagens rapport måste dock ha varit bättre än de allra flestas förväntningar, där Aros inte bara tar igen det de förlorade i Q1an, utan med råge drygar ut så att vinsten för de sex första månaderna faktiskt har ökat jämfört med föregående år.

Problemen med system ser ut att vara lösta, eller i vilket fall under riktigt bra kontroll. Dessutom har förvärvet av plåtverkstaden i Ludvika slutförts. Bolaget upprepar åter sin prognos om att resultat och omsättning kommer ligga i linje med föregående års. Min egen bedömning ligger högre, framförallt baserat på att Aros historiskt har haft som måtto att lova mindre än vad de sedan kan hålla. Jag har fått bekräftat från familjevänner som arbetar inom plåtbranschen att Aros är riktigt otroligt duktiga, och att de förväntas fortsatt göra bra affärer, vilket alltid är kul att höra eftersom konkurrenters positiva omdömen knappast kan tolkas annat än positivt. Aros kan nog bli riktigt kul på sikt.

Mvh David

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul att någon följer och kommenterar AQ. Det verkar som att AQ fortsätter att gå som tåget och leverar kanonrapport efter kanonrapport. Värderingen är ju närmast absurd, hade det inte vart för min redan skitstora andel AQ-aktier i portföljen hade jag ökat.

/Andreas (antevante)