fredag 22 december 2017

Julklappstips - Principles av Ray Dalio

Ray Dalio har grundat Bridgewater Associates och är god för något tiotal miljarder dollar, i Principles så lägger Dalio ut sin filosofi om att principer ska guida människan i sin strävan att nå högre mål, och klargör också de principer som hjälpt honom att nå framgång.

Principles är en svår bok, men viktig. Människor som är "hela" och fokuserade kommer definitivt ha nytta av boken, men jag tror den största nyttan kommer hos de som behöver hjälp att tänka mer strukturerat kring sitt eget liv. Dalio delar upp sina principer i de som är hänförliga till livet, och de som är hänförliga till jobbet. Har man läst de principer som gäller för livet, blir det mycket repetition när man kommer till avsnittet om jobbrelaterade principer.

Dalio har anammat en del strategier som säkert sticker i ögonen på många. Ett exempel är de baseboll-inspirerade kort som listar varje medarbetares styrkor och svagheter. Boken är uppiggande på det sätt att Dalio kör sitt eget race och inte bryr sig om vad andra personer ska tycka om det han skriver. Boken passar inte särskilt bra för den ovane läsaren, då språket och strukturen på boken är avskräckande - men innehållet är viktigt!


Jag vill önska en god jul och ett gott nytt år till er och era nära. Även om bloggen inte är så stor i omfattning, känns det kul att det blivit en hel del diskussioner om vissa inlägg på Twitter.

Tills nästa gång,

David

Inga kommentarer: