fredag 8 december 2017

Julklappstips - Misbehaving

Årets Nobelpristagare i Ekonomi tilldelades Richard Thaler för hans arbete med Behavioral Economics, ett ämne som är helt nödvändigt för att förstå sig på världen.

Genom att läsa Thalers bok Misbehaving, kommer läsaren få bättre förståelse för hur Mental Accounting, The Endowment Effect, Loss Aversion, Social Preferences och Limited Self-Control påverkar beslut. Jag vill hävda att detta är den bästa boken om Behavioral Economics åtminstone sen Robert Cialdinis Influence. Jag hade redan läst boken en gång innan Thaler fick priset, och har därefter återläst den en gång och lyssnat igenom den på ljudbok en gång.

Boken rekommenderas varmt till alla, men mest nytta av den har du som spenderat mycket tid med näsan i böcker, årsredovisningar och ekonomisk press. Begreppen som förklaras synes lika enkla vid anblicken som de synes viktiga för användaren. På grund av den mänskliga naturen är de dock på ett individuellt plan extremt svårimplementerade, men ju bättre man lyckas - desto bättre förutsättningar har läsaren att leva ett mer rationellt liv.

Nedan kan ni köpa boken på Amazon. Jag får inget betalt för länken, men köper ni får Jeff Bezos betalt, och han om någon kommer använda de pengarna till att förbättra världen, så ni kan i praktiken trycka in konsumtionen på det mentala kontot ”välgörenhet” när ni köper.

https://www.amazon.com/Misbehaving-Behavioral-Economics-Richard-Thaler-ebook/dp/B00NUB4GFQ

Tills nästa gång,

David

Inga kommentarer: